Barbecue

Barbecue tips.

Binnenkort als de temperatuur weer hoger gaat worden krijgt iedereen weer zin om de barbecue buiten te zetten, vrienden en familie worden uitgenodigd, en de heerlijkste gerechten komen op tafel.

Wij hebben enkele tips waar je rekening mee kunt houden als je de barbecue gaat gebruiken.

  • Wanneer je vis op de barbecue wilt grillen, zorg dan altijd eerst dat de grill goed warm is en ingevet (met een kwast of met keukenpapier met een paar druppels olie). Zorg ook dat de vis altijd goed droog is want dan plakt hij niet vast. Dat zorgt voor een perfect resultaat.
  • Marineer het vlees altijd enkele uren voordat het op de grill gaat. Gebruik hiervoor verse kruiden (altijd!) zoals rozemarijn en salie, tijm voor lamsvlees maar ook bij vis, basilicum en/of oregano bij verse groenten.(heerlijk verse kruiden)
  • Zout mag naar eigen smaak vooraf bij alle vlees en vissoorten, maar niet bij rode vleessoorten! Zout onttrekt namelijk vocht en dat is funest voor het sappige rode vlees.
  • Houd altijd een kwast en waterspuit bij de hand. Smeer het vlees regelmatig met de kwast in met olie of marinade en gebruik de spuit gevuld met water om eventuele vlammen te doven die het gerecht zwart kunnen blakeren.
  • Lekker voor het aroma: doe tijdens het grillen citroen- of sinaasappelschil op het vuur, dat geeft smaak af aan het gerecht.
  • Laat het vlees, de vis of de groenten nooit alleen op de grill! Blijf altijd opletten, voor je het in de gaten hebt, slaan de vlammen onder het gerecht en is het eindresultaat verpest.
  • Wanneer is de temperatuur van de BBQ hoog genoeg om te grillen? Houd een open hand op ca. 15 cm afstand van de warme grill. Als u dit maar paar seconden kunt volhouden, dan is de grill klaar.

Genieten van een heerlijke barbecue of u nu een kleine of grote barbecue geeft, met de barbecue buffetten van CaVino catering & wines wordt het zeker een succes!

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.