Fijne feestdagen wijn

De december maand is een echte feestdagen maand. Uiteraard hoort bij deze fijne feestdagen ook een heerlijke wijn! Een mooie feestelijk gedekte tafel, sfeervolle verlichting, mooie gerechten en tot slot een lekkere wijn voor elke feestdag.

Ontdek de heerlijkste wijnen in onze online shop. Voor jezelf, voor aan tafel tijdens het familiediner of als geschenk.

Fijne feestdagen wijn voor de hele winter

De dagen zijn kort en kouder in het najaar en de winter. Daarom nemen we ook veel sneller een wijn met een krachtige smaak. Hierbij zijn vooral rode wijnen erg geliefd.

Wij raden dan ook zeker een heerlijke Italiaanse of Portugese wijn in de winter aan. Perfect qua smaak voor diverse winterse gerechten zoals paddenstoelen, pastinaak en wild.

Wijn met kerstmis

Kerst is natuurlijk een moment om te genieten. Niet alleen van elkaar maar ook van al die heerlijke gerechten. Bij al die gerechten of als aperitief mag natuurlijk een goede wijn niet ontbreken!

Ga je voor een frisse witte wijn als aperitief? Of kies je voor een robuuste Italiaanse rode wijn voor bij het kerstdiner?

Waar je ook voor kiest, zorg dat je wijn afstemt op je gerechten. Zo kun je klassieke gerechten combineren met klassieke wijnen. Maar je kan ook kijken naar bijvoorbeeld de saus of groente. Serveer je groenten met een pepersausje? Dan zou een Shiraz hier goed bij passen. Hierbij stem je dus af op de overeenkomst, hierdoor krijg je altijd een mooi passende smaakvolle wijn bij je gerechten.

Wijn of champagne met oud en nieuw

Naast de kerstdagen hebben we natuurlijk nog een hele bekende feestdag, namelijk oud en nieuw!

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt met oud en nieuw is champagne. Niet zo gek, het is de meest gedronken drank met oud en nieuw.

Wil je echter iets verfijnder oudjaarsdag doorbrengen? Kies dan voor een heerlijke mousserende wijn. Ook hier is namelijk genoeg keus in, zoals bijvoorbeeld een heerlijke Italiaanse Chardonnay.

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.