Het is tijd voor de Barbecue!

De zon schijnt en de zomer is begonnen. Er zijn steeds meer versoepelingen wat ervoor zorgt dat het weer langzaam mogelijk is om ook gezellig samen te barbecueën met familie, vrienden en collega’s. Wanneer ga jij weer barbecueën?

Welke soort barbecue?

Voordat je gaat kijken wat je op de barbecue gaat bereiden is het handig om te kijken naar welke soort barbecue jij hebt of wilt gaan aanschaffen. Je wilt immers niet straks uren wachten voordat je kunt eten of maar voor enkele personen tegelijk je gerechten bereiden.

5 soorten barbecues

We maken verschil tussen 5 soorten barbecues. Namelijk de houtskoolbarbecue, gasbarbecue, kamado, elektrisch en de rookoven. Allemaal hebben ze hun eigen voor en nadelen die we hier kort per soort zullen doornemen.

De houtskoolbarbecue

Een houtskoolbarbecue geeft een authentiek gevoel en zorgt voor een heerlijke grillsmaak doordat je het op echt vuur braadt. Omdat je geen rekening hoeft te houden met stopcontacten of een gasfles neem je de (kleine) houtskoolbarbecue makkelijk mee.

Het nadeel van een houtskoolbarbecue is dat het langer duurt voordat deze op temperatuur is en het schoonmaken is wel wat werk.

De gasbarbecue

Een gasbarbecue is snel op temperatuur en je kan de temperatuur is makkelijk en nauwkeurig aan te passen. Daarnaast heb je weinig last van rook en is deze snel schoongemaakt.

Het nadeel is natuurlijk dat een gasfles ruimte in beslag neemt en deze ook na een bepaalde tijd zal moeten hervullen.

De kamado

Een kamado bestaat uit een dikke keramische kuip met een zware deksel. Dankzij de dikke behuizing heb je een goede controle over de temperatuur. Zeer geschikt voor de culinaire barbecueër omdat je zowel op hoge als lage temperaturen gerechten kan bereiden.

Het nadeel aan de kamado is dat deze vrij prijzig is en zwaar waardoor je deze dus minder eenvoudig kan verplaatsen.

De elektrische barbecue

Net zoals bij een gasbarbecue heb je hier geen last van rook. Insteken en binnen 10 minuten kun je aan de slag. Een elektrische barbecue is snel op temperatuur en ook snel schoon.

Je hebt natuurlijk wel een stopcontact in de buurt nodig en ze zijn vaak niet geschikt voor grotere groepen.

De rookoven

Met een rookoven bereid je gerechten met een authentieke rooksmaak die je zelf kan bepalen. Een rookoven is te gebruiken als barbecue.

Echter duurt het even voordat hij op temperatuur is en heeft daarnaast als barbecue geen fijne werkhoogte.

Tijd om te barbecueën!

Welke soort barbecue je ook hebt of gaat aanschaffen, wij hebben in elk geval een aantal heerlijke barbecue buffetten voor jou in ons assortiment!

Onze verschillende buffetten bestaan uit heerlijk vlees zoals saté spiesen, gemarineerde speklapjes, hamburgers, Shaslick, Kipfilet en spareribs. Daarnaast zorgen wij ook voor de bijpassende rauwkost, sauzen, fruitsalade en stokbrood.

Wil je liever een wat specialere mediterrane barbecue? Dan is onze Italiaanse barbecue zeker geschikt voor jou!

Bekijk onze barbecue buffetten

Geen eigen barbecue voor handen?

Wanneer je voor een grotere groep wilt barbecueën is het goed mogelijk dat je een te kleine barbecue hebt. Daarom kun je bij onze buffetten ook een barbecue huren (gas en schoonmaakkosten inbegrepen) tot 30 personen.

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.