Oesterdag, welke wijn drink jij erbij?

5 augustus is het oesterdag. De een verafschuwt het, de ander vindt ze heerlijk. Maar welke wijn drink je eigenlijk bij oesters?

Soorten oesters

Net zoals er verschillende soorten wijnen zijn, zijn er ook diverse soorten oesters. Ze verschillen namelijk in afkomst, vorm, maat en het belangrijkste voor je wijnkeus, in smaak. Qua smaak hebben ze wel allemaal een overeenkomst, namelijk een ziltige smaak en ze voelen zacht aan.

Afgezien van de ziltige smaak kunnen oesters een peperachtige en nootachtige smaak hebben maar ook fruitig en vol van smaak zijn.

Door deze verschillende smaken wordt het voor veel liefhebbers moeilijk om de juiste wijn te vinden. Daarom helpen wij je graag op weg.

witte wijn bij oesters

Witte wijn is de meest voorkomende keus

Een passende wijn bij de ziltige smaak zou droog, fris en mineralig moeten zijn. Niet te strak en het liefst licht fruitig proeven. De droge en frisse smaak van de witte wijn is dan ook een prachtige combinatie met de zilte smaak van oesters.

Mousserende wijn

Oesters staan vaak ook voor luxe. Hierdoor is de combinatie van champagne en oesters ultieme luxe. Zeker rond de feestdagen is dit vooral een vaak voorkomende combinatie. Wanneer je voor champagne kiest, kies dan voor een droge variant (te herkennen aan de term “Brut”).

Smakelijk!

Ga jij vandaag of binnenkort ook genieten van oesters? Probeer dan zeker eens een witte wijn erbij te drinken. Ga je liever voor een luxe uitstraling, dan is champagne de beste keus voor jou.

Fijne oesterdag!

mousserende wijn bij oesters

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.