Wat is een Rosé wijn?

Rosé is, net als rode en witte wijn, een wijnsoort. De roze gekleurde wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms worden deze gecombineerd met witte druiven.. De schillen weken met het druivensap tot er voldoende kleurstof is afgegeven. Resultaat: een roze wijn. Hoe langer de schillen van de druif in de versgeperste sap blijft zitten, hoe dieper de kleur wordt van de rosé en hoe krachtiger de smaak wordt van de rosé. De beperkte hoeveelheid tanine in de rosé, maakt dat hij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden.

In onze wereld wordt veel wijn gedronken, maar de totale hoeveelheid rosé die gedronken wordt is maar 10%. Frankrijk is de grootste producent in de wereld

Roséwijn wordt koel of licht gekoeld gedrongen. Bij welke gerechten de rosé het beste gedronken kan worden is persoonlijk. En uit welk land je de rosé kiest is ook persoonlijk. .

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.