Wijn en Catering Roermond

Wijn en Catering Roermond

Wijn en catering Roermond

Wijn en Asperges, welke wijn combineert goed met wijn, wat is lekker?

De asperges blijven een bijzonder streekproduct, dit blijkt wel uit de vele namen . Het witte goud, Parel van het Land en Koningin der Groente dit zijn de vele namen die de asperges kent. Niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. Het aspergeseizoen duurt ongeveer twee maanden. Het seizoen loopt traditioneel eigenlijk vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni. Een traditionele wijze van serveren van asperges is met ham, gesmolten roomboter en een gekookt ei en peterselie. Veel mensen vinden het ook heerlijk om voor een romige saus te kiezen, voor een aspergerecept met vis, of een heerlijke aspergesalade. Iedereen kiest hier voor zijn persoonlijke smaak.

Ja wat is lekker, bij elk gerecht hangt de keuze van de wijn ook samen met welke ingrediënten er gebruikt worden en op welke wijze wordt het gerecht bereid. Dit geldt ook natuurlijk voor de combinatie van wijn en asperges. Zoals bij elk gerecht hangt de keuze voor een wijn ook samen met de wijze waarop het gerecht bereid wordt en welke ingrediënten er nog meer gebruikt worden. Dit geldt ook voor het combineren van wijn met asperges. Zo is met het traditionele aspergegerecht, met ham, eieren en botersaus of een romige saus, een vollere en boterachtige witte wijn een goede combinatie. . Het vaak boterachtige karakter van de Chardonnay combineert goed met de botersaus uit dit gerecht. Asperges combineren met vlees dan past een rode zachte wijn ook heel goed.

Toch blijft het altijd nog iets persoonlijks, want misschien vind U zelf een Sauvignon Blanc ook heerlijk bij een Asperge recept. Binnenkort zijn ze er weer, dus ga het gewoon eens proberen.

Geniet van de heerlijke combinatie van Asperges en Wijn.

Wijn en Catering Roermond

CaVino

Ada Byronweg 30
6045 GM Roermond

T: 06 533 25 397
E: info@cavino-wines.nl


Nieuwsbrief