witte wijn Frankrijk, franse witte wijn
zoom_in
IMG_3882

Grand Héron Blanc

6,40

Deze verfrissende Côtes de Gascogne van Paimont is gemaakt van de Colombard druif. Een ooit vergeten locale druif die in de Gascogne streek vroeger vooral werd gebruikt voor het maken van Armagnac. Een spijtige zaak want de druif heeft heel wat meer in zijn mars en beschikt over de positieve eigenschap om zeer goed zijn zuren te kunnen behouden. Daarom besloot Plaimont begin jaren tachtig om de druif opnieuw te gebruiken voor het maken van heerlijk frisse witte wijn. Deze `Le Grand Héron’ is een echt fruitkanon, zeer expressief en uitbundig. Hij is bijzonder fris en fruitig zowel wat de geur als de smaak betreft! U drinkt hem best jong en bewaart hem liefst niet langer dan twee of drie jaar. Het is een pracht van een wijn,
fantastisch als aperitief of als glaasje-zomaar bij warm zomerweer op uw terras, maar ook heerlijk bij allerlei zomerse gerechten, salades, koude schotels, krabcocktail en allerlei visschotels. Schenk hem op 9 à 10 graden en geniet er van!
Een heerlijk verfrissende witte wijn, echt zomers, een topper!

per 6 flessen 5,40

Extra informatie

Land van herkomst

Frankrijk

Regio

Sud-Quest

Druivensoort

Ugni Blanc, Colombard

Alcohol

12 %

Kleur

Wit

Smaak

Droog

Appelatie

Cotes de Cascogne

Volume

75cl

Gerechten

Allerlei Aziatische gerechten, Allerlei visgerechten, Allerlei zomerse gerechten, Krabcocktail, Witte vleesgerechten

Wij nemen uw privacy serieus. Wanneer u onze website gebruikt is het mogelijk dat we een aantal cookies plaatsen om gegevens van u te verzamelen.

Privacy policy | Sluiten