Hoe lang kun je wijn bewaren?

Hoe lang kun je rode wijn bewaren?

Rode wijnen kun je over het algemeen zo’n 2 tot 10 jaar laten liggen. Hoe lang dit exact is, is onder andere afhankelijk van de balans tussen de zuurgraad, restsuikers, tannines en het alcoholpercentage. De meeste rode wijnen zijn bedoeld om meteen van te genieten en kun je maximaal drie jaar wegleggen. Deze wijnen worden er niet beter op als je ze langer bewaart. 

Hoe lang kun je witte wijn bewaren?

Witte wijn en rosé moeten het hebben van hun frisheid en het gros kan daarom het beste binnen een jaar gedronken worden. Er zijn wel uitzonderingen. Houtgerijpte witte wijnen kunnen bijvoorbeeld langer worden bewaard. Ook voor witte wijnen geldt dat dit per wijn afhankelijk is van onder andere het alcoholpercentage, de zuurgraad, de hoeveelheid restsuikers en de hoeveelheid tannines. 

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.