Wijnen

Wijn informatie

CaVino Wines

Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van sap van druiven. Er zijn diverse soorten wijn, zoals rood, wit en rosé. Maar er zijn ook mousserende wijnen, zoals bijvoorbeeld prosecco of champagne. Wat lekker is bepaalt ieder voor zichzelf. Er zijn bij wijze van spreken net zo veel smaken als mensen. Van een ‘koele, droge witte borrelwijn’ tot een ‘gloedvolle, zwaardere rode metgezel’ tijdens een diner. CaVino biedt in elk geval voor ieder wat wils. Bekijk op uw gemak ons assortiment. Bij vragen kunt u ons altijd bellen of mailen. We staan u graag te woord.


Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn is gedealcoholiseerd dat wil zeggen dat alcoholvrije wijn een product is waarvan de alcohol achteraf uit de wijn is verwijderd.  Via speciale technieken wordt de alcohol aan gewone wijn onttrokken. Zo verdwijnt wel een gedeelte van de body maar karakter en aroma blijft behouden.In Nederland mag alcoholvrije wijn tot maximaal 0,5% uit alcohol bestaan dus als je echt geen alcohol wilt drinken dan moet je de zuivere 0,0% wijn gebruiken.

Wijnlanden

Wat weten wij van de wijnlanden?  Welke wijnlanden kennen wij? We weten dat overal ter wereld wijn wordt geproduceerd, en dat ieder land door het  klimaat en zijn eigen manier van produceren de wijn een specifieke smaak geeft. De plaats waar de wijn wordt gemaakt kan ook een grote invloed op de smaak van de drank hebben, want de grond is namelijk overal anders en dit kan vaak een typische smaak aan de wijn geven.  De top 3 van de belangrijkste wijnlanden zijn Frankrijk, Italie en Spanje. Wij hebben voor U over enkele wijnlanden informatie verzameld die u op uw gemak door kunt lezen. Veel leesplezier.Biologische wijn

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde(re) leefwijze. Ze bewegen veel en eten en drinken met respect voor hun lichaam én de natuur. Ze kiezen dan ook (met regelmaat) voor biologisch(e) fruit, groenten en/of vlees en daar past ook een goed glas biologische wijn bij. Maar wat is biologische wijn nou precies?

Wijnproeverijen

Wijnpakketten

CaVino

Ada Byronweg 30
6045 GM Roermond

T: 06 533 25 397
E: info@cavino-wines.nl


Nieuwsbrief