Biologische wijn

Wat houdt biologische wijn in?

Wijnen

Van welke wijn ga jij genieten?

Ontdek onze wijnen

Geniet van de heerlijkste wijnen, gewoon zomaar of voor elke speciale gelegenheid.
Welke wijn is voor jou perfect?

Proefpakket

Zelf een kleine thuis proeverij?

Chileens proefpakket

Liever geen doos met één soort wijn? Bestel dan ons proefpakket met 6 verschillende wijnen.
Dat wil ik wel proberen!

Wijnpakket

Voor elke gelegenheid.

Speciale gelegenheid?

Een wijnpakket als (zakelijk) relatiegeschenk, huwelijk, gepensioneerd of gewoon zomaar.
Precies wat ik nodig heb!

Wat is biologische wijn?

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde(re) leefwijze. Ze bewegen veel en eten en drinken met respect voor hun lichaam én de natuur.  Ze kiezen dan ook (met regelmaat) voor biologisch(e) fruit,  groenten en/of vlees en daar past ook een goed glas biologische wijn bij. Maar wat is biologische wijn nou precies? 

De term biologisch is méér dan alleen een keurmerk en is wettelijk beschermd. En ook de richtlijnen voor biologische teelt c.q. producten zijn wettelijk vastgelegd. Het spreekt voor zich dat alle biologische (wijn)boeren zich hieraan moeten houden. De productie van biologische wijnen gebeurt dan ook met respect voor de natuur. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. En ook kunstmest wordt niet toegepast. Om de bodem te ‘voeden’ kiezen de boeren voor biologische of natuurlijke bemesting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan compost. Maar ook mineralen, zoals magnesium, worden aan de bodem toegevoegd. Die bodem vaart daar wel bij. In een biologische wijngaard worden bovendien vaak planten gezaaid die bepaalde mineralen in de bodem brengen. De bodem creëert dan eigen voedingsstoffen, omdat het microbiologisch leven wordt gestimuleerd.

biologische wijn

Cavino catering & wijn

Ontdek. Ervaar. Geniet.

wijnen

Natuurlijk evenwicht

De focus ligt op het in stand houden van het natuurlijke evenwicht. Sulfiet (zwavel) wordt slechts mondjesmaat gebruikt in de biologische wijnbouw. Voor de duidelijkheid: wijn bevat van nature altijd sulfiet. Het helpt de wijn te conserveren, maar het mag ook extra toegevoegd worden om de wijn nog beter houdbaar te maken. Het sulfietgehalte in biologische wijn moet in ieder geval lager zijn dan in de niet-biologische wijnen. Om precies te zijn minstens 30 tot 50 milligram per liter lager. Proost: op uw gezondheid!

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect?

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.