Welke wijn voor bij de bbq?

Barbecueën, heerlijk! Het zonnetje schijnt en de BBQ kan weer aan. Niets is zo gezellig (en lekker) om een zomerse avond met vrienden door te brengen en te genieten van heerlijke gerechten. Vlees, vis, groenten, salades of misschien wel een volledige vegetarische BBQ. Om deze avond compleet te maken ontbreekt er alleen nog een goede wijn. Maar welke wijn past nu het beste bij jouw gerecht? We helpen je graag op weg.

Welke wijn bij vlees van de BBQ?

De wijn die je kiest voor bij het vlees van de BBQ is afhankelijk van het soort vlees dat je gaat gebruiken. Een stevige biefstuk vraagt om een passende wijn met veel tannines. Een rode wijn zoals een cabernet sauvignon of een merlot zijn hierbij aan te raden.

Hou je meer van de spareribs en de speklapjes? Ook hier past een smaakvolle en krachtige rode wijn. Voor een heerlijke smaakbalans kies je het beste een Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of een Tempranillo.

Kies je traditioneel voor een het meest veelzijdige stukje vlees kip? Dan hebben we goed nieuws voor zowel rode als witte wijnliefhebbers. Bij kip past namelijk zowel rode wijn als witte wijn. Kies bij rode wijn voor een fruitige variant en ga bij witte wijn voor een volle wijn. Passende wijnen zijn onder andere Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Chardonnay.

Welke wijn bij vis van de BBQ?

Behalve vlees zijn er natuurlijk ook veel visgerechten met onder andere zalm, forel, tonijn en garnalen. Het is hoe dan ook altijd een heel smaakfestijn. Maar welke wijn kun je het beste gebruiken? In de basis geldt hoe vetter de vis, hoe krachtiger de wijn.

Voor tonijn zouden we een Rosé of Merlot aanraden. Bij Zalm past een heerlijke Chardonnay of Pinot Noir. Voor bij Witvis en schaal- en schelpdieren raden we je een Sauvignon Blanc aan.

Wijn bij de barbecue

Een heerlijke Rosé is ideaal bij elke BBQ

Vind je het toch wat moeilijk om de perfecte wijn te vinden? Je eet immers waarschijnlijk verschillende soorten vlees / vis / groente gerechten bij de BBQ. Dan raden we je aan om te kiezen voor een Italiaanse rosé. Deze past vaak namelijk niet alleen bij subtiele visgerechten maar kan vaak ook goed gedronken worden bij een wat zwaarder vleesgerecht. Kortom, met een goede rosé kun je de hele barbecue vooruit.

Zorg voor een goede temperatuur

Wanneer de barbecue aangaat is het meestal al behoorlijk warm buiten. De temperatuur van je wijn stijgt dan al snel. Wanneer een wijn te warm wordt overheerst de smaak van alcohol en dat is nu net niet wat je wilt. Zorg ervoor dat je witte en rosé wijnen serveert met een temperatuur tussen de 9 en 12 graden. Voor rode wijnen geldt een temperatuur van tussen de 16 en 18 graden.

Geniet van je wijn bij je BBQ!

Wil je naast de wijn ook graag een BBQ buffet bij ons bestellen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze pagina met BBQ buffetten. Heb je nog advies nodig met betrekking tot de wijn? Neem dan contact met ons op.

Wijnen

Welke wijn is voor jouw de perfecte wijn?

Ontdek onze wijnen

Ontdek jouw favoriete wijnsmaak met keus uit onder andere Chileense, Franse, Italiaanse, Duitse, Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.
Welke wijn is voor jou perfect

Catering

Smaak, kwaliteit en persoonlijke aandacht voor jou!

Voor elke gelegenheid

Van lunch tot buffet, bruiloft en familie- of bedrijfsfeest tot intieme culinaire wijnproeverij. Ervaar het zelf met de catering van CaVino Catering & Wijn
Ik wil meer weten over catering

Ben je 18 jaar of ouder?

Om Cavino catering en wijn te kunnen bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.